top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBij-jufpeet

Klaas

Bijgewerkt op: 23 mei 2020

Vanmorgen kwam Klaas met veel moeite naar school.

Moeder krijgt hem niet naar school. Hij wil zich niet aankleden. Moeder maakt zich zorgen. Het is al weken zo volgens moeder. Klaas vindt dat de juf streng is zegt moeder.

Ik heb een gesprekje met Klaas. Hij vertelt dat hij moeilijke werkjes moet doen, hij wil alleen in de bouwhoek en kleien. Hij vertelt dat de kinderen hem pesten omdat hij niets weet.

Thuis is zijn grote broer steeds boos vertelt hij. Zijn broer gilt. Zijn ouders luisteren niet naar Klaas, maar wel naar zijn grote broer. En van zijn papa en mama moet hij naar groep 3.

Ik spreek met hem af dat ik hem morgen opvang op school. Dit stelt Klaas zichtbaar gerust. Hij zucht. Er valt iets van hem af.

Elke ochtend vang ik Klaas op. We doen een werkje. En maken samen een praatje. Thuis krijgt Klaas weinig aandacht. Zijn broer heeft veel aandacht nodig. De aandacht voor hem is dan op.

Op school vindt hij het moeilijk. Hij wil nog zo graag spelen. Maar moet steeds weer iets van de juf. “En steeds kan ik het weer niet!” hoor ik Klaas vertellen.

Juf stoeit. Ouders willen graag dat Klaas naar groep 3 gaat. En de ouders van Klaas hebben het al zo moeilijk met Klaas zijn grote broer. Wat is wijsheid? We willen allemaal het beste voor Klaas.

Het doet Klaas goed om rustig op te starten. Ik krijg de mogelijkheid om met Klaas werkjes te doen die hij zelf uitkiest. In de gang, buiten en in de klas. Tijdens het spel bouw ik leermomenten in, passend bij Klaas. Samenspelend tellen we, leren we rekenbegrippen, bouwen we. Passen en meten we. Praten we. Leren nieuwe woorden. Ik laat Klaas positieve leermomenten beleven. En benoem deze momenten steeds weer concreet samen met Klaas.

Klaas heeft weer zin om naar school te gaan. Een werkje aan een tafeltje in de klas vindt hij inmiddels best wel eens iets om uit te proberen. Zeker met zijn eigen lieve juf. En de kinderen uit de klas? Die willen maar wat graag met Klaas spelen. Klaas heeft leuke spel ideeën!

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ff dollen…

Best een eindje rijden. Naar Zwolle. Ik had afgesproken met mijn studiemaatje Erica. Hoe we elkaar hebben gevonden in de groep? Wij zijn toch echt degenen die het meest ver uit elkaar wonen. Erica in

Pets!

Wat voor Feyenoord? Nee... Ajax! En je grote broer kijkt me vrolijk lachend aan. Vind je het gek dat je een ieder die op jouw pad komt een mep verkoopt? Je weet niet anders. In de klas los je het hetz

Jij schrok je een hoedje

Heb ik een hoedje op mijn hoofd? “Nee..., zo zeg je dat.” Een paar weken geleden kwam je binnen. Net 4 jaar in groep 1. Je zit vol verhalen. Over lava en vulkanen. Steeds maar weer zoek je de juf op.

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page