top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBij-jufpeet

Ff dollen…

Best een eindje rijden. Naar Zwolle. Ik had afgesproken met mijn studiemaatje Erica. Hoe we elkaar hebben gevonden in de groep? Wij zijn toch echt degenen die het meest ver uit elkaar wonen. Erica in Groningen en ik in Prinsenbeek.

We volgen allebei elke woensdag de opleiding tot Remedial teacher in Den Bosch. Helaas nu online. Het eerste moment dat we elkaar weer live konden treffen, hebben we meteen aangegrepen. Ff dollen in Zwolle.

Het tafeltje wat voor ons was gereserveerd, hadden we maar enkele uurtjes tot onze beschikking. Dus efficiënt werken is nodig. Intervisie. En overleg over onze opdrachten.

Hoe pak jij het aan als een kind niet weet hoe te plannen. Schooltaal wat is dat. Welke onlinemogelijkheden gebruik jij. Kun je online remedial teaching ook in een spelvorm gieten. Krijg je wel een band met een kind online. Hoe lang werk je met een kind online. Tot welke programma’s heb jij toegang om een kind te ondersteunen. Met spelling, rekenen, begrijpend lezen.

Heeft jouw aanpak gewerkt met het kind die te langzaam leest, volgens de normering op school. Hoe ging jouw reken diagnostisch gesprek met het kind. Snapt het kind nu na het oefenen met de ei plaat wanneer zij een ij of een ei moet schrijven? Naast Nieuwsbegrip heb je via Kentalis mogelijkheden om woordenschat en begrijpend lezen nogmaals te oefenen.

De tijd vloog. Tijd om te praten over onze praktijk was er nauwelijks. Dat wordt skype, Google Meet of toch nog een keertje naar…Zwolle.

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Klaas

Vanmorgen kwam Klaas met veel moeite naar school. Moeder krijgt hem niet naar school. Hij wil zich niet aankleden. Moeder maakt zich zorgen. Het is al weken zo volgens moeder. Klaas vindt dat de juf s

Pets!

Wat voor Feyenoord? Nee... Ajax! En je grote broer kijkt me vrolijk lachend aan. Vind je het gek dat je een ieder die op jouw pad komt een mep verkoopt? Je weet niet anders. In de klas los je het hetz

Jij schrok je een hoedje

Heb ik een hoedje op mijn hoofd? “Nee..., zo zeg je dat.” Een paar weken geleden kwam je binnen. Net 4 jaar in groep 1. Je zit vol verhalen. Over lava en vulkanen. Steeds maar weer zoek je de juf op.

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page