top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBij-jufpeet

Pets!

Wat voor Feyenoord? Nee... Ajax! En je grote broer kijkt me vrolijk lachend aan.


Vind je het gek dat je een ieder die op jouw pad komt een mep verkoopt? Je weet niet anders.


In de klas los je het hetzelfde op als je grote broer. Is het niet naar je zin, pets! De kinderen in je klas weten dit. Wat is het leuk om jou uit te dagen. En wat vind jij het moeilijk om deze prikkels te weerstaan.


Ik mag met je aan de slag. We starten samen met een door jou gekozen werkje. Je geniet volop van de één op één aandacht. Je werkt gefocust. Je blijkt ook zorgzaam te zijn. Je wil graag het werkje netjes opruimen. En netjes in de klas in de kast terug zetten.


Een volgende keer mag je iemand kiezen om een werkje mee te doen. Je kiest Lieve. De naam zegt het al. Eigenlijk is Lieve een beetje bang voor jou, Tim. Jullie doen samen een werkje. Een dobbel spel met kleuren. Lieve merkt hoe zorgzaam je bent. Ze voelt zich steeds meer op haar gemak bij jou. Ze ontspant zichtbaar. Lacht. Samen ruimen jullie het werkje op. Even later zie ik jullie samen buitenspelen, op het klimrek.


Je bent er aan toe. Ik kies nu iemand voor je uit om een werkje mee te doen. Een jongetje. Het werkje mogen jullie samen kiezen. Lastig hoor. Freek en jij willen allebei bepalen welk werkje het wordt. Dit is nog een stap te ver. Ik kies een spel. We gaan sjoelen. Ik bepaal wie er begint en herhaal de regels. Jullie starten. In een rustige omgeving lukt het je te genieten van het spel. De regels zijn duidelijk. Je laat je niet uitdagen. Ook Freek merkt dit. Beiden kunnen jullie volop genieten van het sjoelen. Jullie zijn niet meer te stoppen.


Even later hoor ik. “Zullen we samen afspreken?”

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ff dollen…

Best een eindje rijden. Naar Zwolle. Ik had afgesproken met mijn studiemaatje Erica. Hoe we elkaar hebben gevonden in de groep? Wij zijn toch echt degenen die het meest ver uit elkaar wonen. Erica in

Klaas

Vanmorgen kwam Klaas met veel moeite naar school. Moeder krijgt hem niet naar school. Hij wil zich niet aankleden. Moeder maakt zich zorgen. Het is al weken zo volgens moeder. Klaas vindt dat de juf s

Jij schrok je een hoedje

Heb ik een hoedje op mijn hoofd? “Nee..., zo zeg je dat.” Een paar weken geleden kwam je binnen. Net 4 jaar in groep 1. Je zit vol verhalen. Over lava en vulkanen. Steeds maar weer zoek je de juf op.

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page